Over gevelisolatie Isoleer je gevel en voorkom energieverlies

Het isoleren van de buitenmuren is essentieel om energie te besparen en de energie-efficiëntie van je woning te verbeteren. Bij niet-geïsoleerde muren kan zo'n 20% van de warmte in huis verloren gaan. Dankzij het aanbrengen van isolatie blijft de warmte binnen en hoef je je woning dus ook minder te verwarmen. Zo bespaar je aanzienlijk op je energie-uitgaven.

Naast die energie-efficiëntie heeft gevelisolatie ook nog andere voordelen. Door het plaatsen van isolatie tegen de buitenmuren, krijg je meteen ook de kans om je gevel te renoveren en op te frissen. Je huis ziet er beter uit, wat zijn waarde op de vastgoedmarkt een flinke boost geeft.

De fasen van een geslaagde gevelisolatie

Voorbereiding en hechting van het isolatiemateriaal

Bij het isoleren van de buitenmuren worden eerst hoogwaardige isolatiepanelen tegen de façade van je woning geplaatst. Die vochtbestendige panelen worden met speciale lijm veilig vastgekleefd, zodat ze tegen een stootje kunnen en lang blijven hangen. Dit werk vereist een minutieuze voorbereiding want alleen zo ben je zeker van doeltreffende thermische isolatie.

Opstellen van een draagstructuur

Daarna zetten we een draagstructuur of voorzetwand. Die wordt stevig op de voorbereide gevel vastgemaakt. Die structuur is essentieel en ondersteunt het isolatiemateriaal en de afwerkingslaag. Ze heeft dus een beschermende functie én ze maakt je woning mooier.

Aanbrengen van de nieuwe gevelbekleding

Uiteindelijk is het dan tijd om de gevelbekleding te kiezen en aan te brengen. Je kunt kiezen uit diverse opties, zoals gevelbepleistering, vezelcementplaten en crepi. Die bekleding wordt geselecteerd op basis van je eigen voorkeur en van de specifieke vereisten van je project. Sowieso kun je rekenen op een professionele afwerking die jarenlang mooi blijft.

PROJECTSAn overview of
our construction sites

 

Kies voor Triple-E®
Economy, Energy, Ecology

Ontdek

 

Tips & Tricks: Optimaliseer je woning met gevelisolatie

Optimaliseer je woning met buitenisolatie voor meer comfort, energiebesparing en milieuvriendelijkheid. Ontdek de verschillende beschikbare materialen en hun voordelen, en leer hoe deze oplossing je energiefacturen kan verlagen terwijl je je ecologische voetafdruk minimaliseert.

Lees het artikel

vragen? FAQ

Houdt gevelisolatie ook geluid buiten?

De isolatie van de buitenmuur verbetert niet alleen de energie-efficiëntie van je woning, maar werkt ook geluiddempend. Je zorgt hiermee immers voor een bijkomende barrière tussen binnen en buiten. Hou er wel rekening mee dat de akoestische isolatiewaarde van verschillende factoren afhangt, zoals het type materiaal dat is gebruikt, de dikte van het isolatiemateriaal en de kwaliteit van de plaatsing.

Is het mogelijk om gevelisolatie aan te brengen bij een reeds bestaand huis?

Absoluut. Dit wordt doorlopend gedaan om de energie-efficiëntie van bestaande gebouwen te verbeteren zonder de ruimte binnen te verkleinen. Zorg er wel voor dat je je hierbij goed laat begeleiden, zeker bij de aanvraag van de bouwvergunning (die is verplicht), de keuze van de materialen, de dikte van het isolatiemateriaal ... 

Vereist gevelisolatie enig onderhoud?

Isolatie van de buitenmuur vereist geen intensief onderhoud, maar over het algemeen is het toch goed om goed regelmatig op de details te letten. Ook een preventief onderhoud kan de levensduur aanzienlijk verlangen en de thermische en akoestische isolatiewaarden helpen behouden. Regelmatige inspectie, schoonmaken, antimosbehandeling, onderhoud van de afdichtingen: neem je voorzorgen. 

Waaraan kan ik merken dat mijn huis beter geïsoleerd moet worden?

Dit zijn enkele signalen die erop wijzen dat je woning een betere isolatie best zou kunnen gebruiken:

- Hoge energiefacturen: Als je kosten voor de verwarming en airconditioning hoger zijn dan gemiddeld, kan dat een teken zijn dat je huis 's winters warmte verliest en er 's zomers opneemt.
- Ongelijke temperaturen: Grote temperatuurverschillen tussen de diverse kamers of zones in huis kunnen erop wijzen dat de woning onvoldoende geïsoleerd is.
- Tocht: Als je, zelfs wanneer alles dicht is, koude wind voelt langs de ramen, deuren of buitenmuren, dan is dat een duidelijk teken dat er luchtlekken zijn en dit komt door niet-afdoende isolatie.
- Koude muren, vloeren en plafonds: Wanden die 's winters koud en 's zomers warm aanvoelen, geven aan dat je woning onvoldoende is geïsoleerd.
- Condens en schimmel: Condens op de ramen of muren kan veroorzaakt worden door temperatuurverschillen. En die zijn dan weer het gevolg van een slechte isolatie. Condens kan er ook voor zorgen dat er schimmel ontstaat, wat een probleem vormt voor de gezondheid.
- Lawaai buiten: Door onvoldoende isolatie kunnen geluiden en lawaai van buiten makkelijk tot in je woning doordringen. Heb je binnen veel last van geluiden van buiten? Dan kan een betere isolatie daarbij helpen.

ContactContact opnemen

 

FOOTER.jpeg